Австриецът Бенямин Райх спечели гигантския слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже. С време 2 минути, 24.61 секунди Райх изпревари само с една стотна от секундата американеца Тед Лигети, който имаше най-добро време в първия манш.

На трето място с време 2 минути, 24,71 секунди е норвежецът Аксел Лунд Свиндал, който спечели спускането и супергигантския слалом в Бевър Крийк. Свиндал всъщност бе "мъжът номер 1 на състезанията" в Колородо с трите си изкачвания на почетната стълбичка една година след ужасното падане. С третото си място в днешния гигантски слалом Свиндал увеличи още повече преднината си в генералното класиране за световната купа и вече има 129 точки аванс пред австриеца Херман Майер, който днес отпадна в първия манш.

Свиндал е начело в генералното класиране за световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже с 345 точки, следван от Херман Майер /Австрия/ - 216 точки, Дидие Дефаго /Швейцария/ - 198 точки, и др.

Бенямин Райх, 30-годишен, постигна своята първа победа за сезона и общо 31-ва в стартовете за световната купа. Райх бе едва на осмо място в първия манш, но с отличен втори манш спечели победата в Колорадо.

Американецът Тед Лигети, който имаше най-добро време в първия манш, в края на втория допусна малка грешка и тя му струваше първото място.

Норвежецът Кетил Янсруд показа най-добро време във втория манш и в крайна сметка се нареди на 4-то място.

Американецът Боде Милър, 5-ти след първия манш, излезе от трасето в края на втория манш, когато бе на път да постигне отлично време.