Швейцарецът Беат Фойц постигна трета победа през сезона в спускането, след като победи днес в Гармиш-Партенкирхен. 30-годишният Фойц направи и генерална репетиция преди Зимните Олимпийски игри, където е основен фаворит за титлата. Той завърши днес с време 1:55.39 минути. Второто място разделиха австриецът Винсент Крийхмайер и Доминик Парис от Италия, които изостанаха на 0.18 секунди.

По-рано през годината Беат Фойц спечели първите места в спусканията в Лейк Луис и Венген, а логично води за Малката Световна купа с 542 точки, пред Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 502 и Доминик Парис с 334.

Свиндал днес завърши на 4-о място на Кандахар. Известна като една от рисковите писти- Кандахар отново имаше своя крал и това беше Фойц, който показа защо е световен шампион в дисциплината. Освен трета победа през сезона, тя е и 10-а в кариерата му, но пък първа в Германия.

Спускайки се с номер 5, днешният победител буквално изкова победата в последната четвърт от трасето. Много скиори бяха с по-добро време от него преди това, но в крайна сметка бяха бити. Днес Фойц избра широка, но бърза линия на каране.

Яростното му увеличаване на скоростта в долната част, както и високите взимания на височините го отведоха до първото място на подиума. Единствено Винсент Крихмайърааго накара да се разтрепери, но след изоставането в междинната контрола вече не можеше да застраши победителя.

Италианецът Кристоф Инерхофер имаше най-добро време и в двете тренировки преди състезанието тук, но все още търси явно най-добрата си форма в стартовете, тъй като приключи 14-и с време 1:56.54 минути или изоставане на +1.15. В генералното класиране за Световната купа начело е Марсел Хиршер (Австрия) с 1154 точки, пред Хенрик Кристоферсен с 980 и Свиндал със 716. Днешният победител Фойц е на 5-о място с 636./БТА