Световният шампион от Санкт Мориц 2017 Беат Фойц (Швейцария) спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Бийвър Крийк (САЩ).

Фойц измина трасето, което беше съкратен заради лошото време, за 1:13.59 минута и записа 11-а победа в кариерата си. Той победи само със 7 стотни от секундата своя сънародник Мауро Кавиезел, 30-годишен, който се качи на подиума за едва трети път в кариерата си.

Олимпийският шампион и миналогодишен победител в това състезание Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) остана трети с изоставане от 8 стотни. Германецът Томас Дресен се контузи след тежко падане и беше откаран в болница. 25-годишният Дресен вероятно е с травма на коляното.

Програмата в Бийвър Крийк претърпя промяна в последния момент заради новия сняг, който затрупа пистата. Спускането беше преместено за днес, а утре ще се проведе супергигантски слалом. Мъглата също беше проблем за състезателите.

Беат Фойц, който миналия сезон спечели малката световна купа в спускането, води в класирането в дисциплината със 140 точки, следван от Макс Франц (Австрия) със 120 точки, който днес остана 13-и. Трети е Винсънт Крихмайер (Австрия) с 95 точки.

В генералното класиране за Световната купа начело е Винсънт Крихмайер със 175 точки, следван от Фойц със 166 и Мауро Кавиезел със 147 точки./БТА