Банско взе два старта за Световната купа при мъжете в ски алпийски дисциплини сезон 2010-2011. Двата старта са суперкомбинация и слалом. Президентът на федерацията по ски Цеко Минев информира още, че са ни гласували доверие и за Световната купа при жените сезон 2011-2012 супергигантски слалом и спускане.

Важна роля за делегацията ни бе участието на легендата ни в ските Петър Попангелов.

Всичко това стана ясно на календарната конференция на Международната федерация по ски (ФИС), която се провежда от сряда до неделя в хърватския град Дубровник.

През сезон 2010/2011 на 26-27 февруари 2011 г. Банско ще приеме суперкомбинация за мъже (тя включва супергигански слалом и слалом в един манш) и слалом. През 2011-2012 Банско отново ще е домакин на спускане и супергигански слалом при жените на 25-26 февруари 2012 г. Като генерална репетиция ще бъдат използвани двата старта за Европейската купа догодина - на 22-23 януари 2010 г. - два слалома за мъже.

"Много сме радостни за оказаното ни доверие от страна на Международната федерация по ски, освен женски да вземем и мъжки стартове" - коментира от Дубровник президентът на БФСки г-н Цеко Минев. "Още преди да бъде взето решението лично директорът на женските стартове за СК Атле Скаардал прочете доклада за стартовете при жените, които организирахме тази година. Той беше изцяло положителен и показа, че сме се справили според световните стандарти."

"Радостен съм, че в тази огромна конкуренция от курорти България успя да вземе и стартове при мъжете" - добави г-н Минев. По заявка България трябваше да приеме супергигански слалом и суперкомбинация, но, благодарение на добрата работа на федерацията в дипломацията, г-н Минев е успял да убеди колегите си от Австрия те да организират супергиганския слалом, а Банско - слалома, който е по-атрактивната дисциплина.