Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд. По време на конгреса на ФИС в Милано бе утвърден календарът за серията от надпревари за сезон 2022/23. В него Банско взема стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 г. Това ще е третият път в който най-добрите сноубордисти ще мерят сили под Тодорка.

През 2017 и 2018 курортът прие Световната купа. През 2018 освен в паралелните дисциплини Банско прие и стартовете по сноубордкрос. През 2018 състезанията бяха само в паралелните дисциплини и се проведоха точно преди зимната олимпиада в Пьонгчанг. В тях победа на паралелен гигантски слалом взе Естер Ледецка, която две седмици по-късно триумфира със златото в дисциплината на олимпиадата, а и с това в супергигантския слалом в алпийските ски.

Очакванията сега са трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна" да се напълни до краен предел заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите ни таланти начело с Тервел Замфиров, който тази година спечели бронз в паралелния слалом от световното за младежи във Валмаленко (Италия).