За осма поредна година Банско бе домакин на станалото традиционно състезание за дипломати по ски - алпийски дисциплини, съобщи пресцентърът на общината.

В надпреварата под егидата на Министерството на външните работи на писта "Шилигарника" в дисциплината гигантски слалом са мерили сили 51 участници, разпределени в шест категории за мъже, жени, деца и приятели на дипломатите. 

За първа година в програмата на състезанието е била включена и дисциплината "Весел биатлон", която се е оказала много забавна и атрактивна, както за участницитеу така и за публиката. 

С приятни емоции са преминали спусканията в Пирин. Овации е събрал и най-малкият участник - тригодишният Петър Кръшняк, който е демонстрирал завидни умения в ските. Той е трето дете в семейство Кръшняк, включило се в състезанието в пълен състав. 

Отново сред участниците и призьорите и днес е бил победителят от миналогодишното издание на дипломатическото състезание - президентът /2012-2017/ Росен Плевнелиев.

Кметът на Банско Георги Икономов, в качеството си на домакин, е връчил купите в две от категориите. В церемонията по награждаването на призьорите са се включили също президентът Росен Плевнелиев, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев и Мая Христоскова - изпълнителен директор на "Юлен" АД, дружеството - концесионер на скизона "Банско". С медали са били удостоени и най-добрите в дисциплината "Весел биатлон".