Двукратният световно шампион Марио Мат от Австрия спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в пиринския курорт Банско.

Мат, който беше лидер след първия манш с 54,21 секунди, успя да направи солидно второ спускане и с време 1:50.35 минути регистрира 13-а победа в кариера си. 31-годишният австриец записа първи успех от почти две години насам.

На второ място само на 4 стотни от секундата се нареди друг австриец Райнфрид Хербст. Трети пък остана световният шампион от Гармиш Партенкирхен'2011 Жан-Баптист Гранж (Франция) с изоставане от 48 стотни от секундата.

Лидерът в генералното класиране и за малката световна купа Ивица Костелич от Хърватия отпадна в първия манш.

Костелич остана убедително на върха в подреждането за големия Кристален глобус с 1294 точки. Втори е Дидие Кюш (Швейцария) със 725 точки, а трети е Аксел Лунд Свиндал от Норвегия.

За малката Световна купа в дисциплината Костелич има 478 точки. Гранж е втори с 442 точки, следван от шведа Андре Мирер, който беше трети след първия манш, но отпадна във втория, с 333 точки.

От българите най-добре се представи ветеранът Стефан Георгиев, който остана 51-и. Състезаващият се за България Килиан Албрехт и Георги Георгиев отпаднаха в първия манш.