Световната шампионка Марлийз Шилд (Австрия) спечели убедително слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Куршевел.

30-годишната Шилд, която беше лидерка след първия манш с 52.28, направи убедително второ спускане и триумфира за втора поредна година във френския зимен център с общо време от 1:42.64 минута.

Това беше втора победа за сезона в слалома след първото място в Аспен в края на ноември и общо 31-а победа на австрийката в старт за Световната купа.

Втора с изоставане от 1.87 секунда завърши финландката Таня Путиайнен, а трета на 2.19 секунди се нареди Катрин Цетел, също от Австрия.

Лидерката за Световната купа Линдзи Вон (САЩ) не успя да завърши първия манш, а носителката на Големия Кристален глобус за миналия сезон Мария Рийш (Германия) падна във втория манш,след като даде второ време в първия.

Най-бърза при второто спускане беше 20-годишната германка със стартов номер 54 Лена Дюр, която се изкачи от 25-о на осмо място в крайното подреждане.

Вон продължава да води в генералното класиране за Световната купа с 522 точки, пред Виктория Ребенсбург (Германия) с 286 точки и Елизабет Гьоргъл (Австрия) с 269 точки.

За малката Световна купа в дисциплината слалом лидерка е Марлийз Шилд с 200 точки, пред Путиайнен със 130 точки и Цетел със 105 точки.