Австриецът Валтер Хубман е новият главен треньор на националните отбори по ски алпийски дисциплини на България. Той сменя на поста словенецът Грега Кощумай, който вече ще отговаря за „Б” националния отбор. Треньор в техничните дисциплини ще бъде словенецът Расто Азнох. За кондиционната подготовка на националните отбори ще отговаря австриецът Курт Котбауер. За спортно технически директор на направление „Алпийски ски дисциплини” е назначен Иван Каневчев.

„Сигурен съм, че с назначаването на новите треньори и спортно-технически директор правим най-доброто за националните отбори. Желанието ни е за напред да се надгражда постигнатото до момента. Валтер Хубман се е доказал като един от най-добрите специалисти в света в скоростните дисциплини. Осигурили сме най-доброто като треньорски щаб и вече всичко зависи от състезателите. Сега вече трябва много желание, усилена работа, да няма контузии и късмет да е с всички национални отбори”, коментира президентът на БФСки Цеко Минев. „Доволни сме от работата на Грега Кощумай и за това му предложихме да остане в националния тим, като поеме „Б” отбора. Той направи необходимата крачка в развитието на националите ни”.

Австриец ще тренира националните ни отбори по ски алпийски дисциплини

„Оценявам високо възможността да работя с националния тим на България. Радвам се, че зад мен стои доверието на ръководството на Българска федерация ски в лицето на г-н Цеко Минев, неговия заместник г-н Георги Бобев и на новия директор на алпийците Иван Каневчев“, каза Хубман. „Събрах тим от водещи експерти в ските, които да работят с националните отбори. Привличането на Курт Котбауер е много важно, защото натоварванията в ските са много големи и състезателите се нуждаят от отлична физическа подогтовка. Това че националният ви тим не е много голям ще ми позволи да отделям повече внимание на всеки един състезател. При жените имаме за момента Мария Киркова и Александра Попова, но съм убеден, че ще имаме и още момичета, които да ги последват. Ще помагам и на ски клубовете ви да открият и създадат новите таланти в ските”, добави австрийският специалист.