Само 2 минути и 11 секунди преди края на продължението Тод Уайт отбеляза решителния гол при обрата на Атланта Трашърс у дома срещу Тампа Бей Лайтнинг от 1:3 до 4:3.

Иля Ковалчук изравни за 3:3 само 2 минути и 23 секунди преди края. Това е 17 гол за него с екипа на Трашърс през сезона.

При третата поредна победа на Атланта, Венсан Лекавалие се отличи с гол и асистенция и вече 8 поредни мача е записал това постижение.

„Тод Уайт изглежда може да вкара и 60 гола. Ще оставя отбелязването на голове за него”, заяви Иля Ковалчук, който до момента е лидер при голмайсторите в НХЛ.

Атланта е на трета позиция в Югоизточната дивизия и има актив от 20 точки.

Айлендърс победи като гост Рейнджърс с 2:1 в дербито на Ню Йорк и постигна осма победа в последните си 11 мача срещу градския съперник. Тази победа е под номер 500 за „островитяните” в двубоите им далеч от дома в историята.

Вратарят на гостите Рик Ди Пиетро спаси 18 удара на противниковите нападатели и записа своята победа номер 100 в мачовете си в НХЛ.

Още във втория период Руслан Федотенко и Йозеф Васичек дадоха преднина от 2:0 на Айлендърс. Почетния гол за Рейнджърс бе дело на Михал Росивал.

Айлендърс прекъснаха серията от пет поредни победи на „рейнджърите”.

Джейсън Спеца подаде три асистенции, а Дани Хийтли се отличи с гол и две асистенции при победата на Отава като гост на Монреал с 4:2. Вратарят на „сенаторите” Мартин Гербер блесна с 36 спасявания, а неговият отбор има актив от 32 точки и е начело в НХЛ.

Пол Кария записа гол и асистенция за Сейнт Луис Блус при победата у дома срещу Нешвил Предатърс у дома с 2:1.

Далас Старс победи с 3:0 у дома Лос Анджелис Кингс, а вратарят на "звездите" Майк Смит се отличи с 22 спасявания. Далас вече има 10 поредни победи у дома срещу кралете".