Аризона продължи лошия си старт за сезона в Националната хокейна лига след 0:3 в залата на Филаделфия. Отборът записа десети пореден мач без успех и се доближи максимално до негативния клубен рекорд с 11 срещи без победа от началото на кампания 2017/2018.

Клод Жиру се отличи с гол и асистенция за домакините, а Шон Кутюрие и Скот Лафтън също се разписаха. Вратарят Картър Харт отрази 29 шайби, за да регистрира третия "шътаут" в кариерата си и първи за сезона.

Рекордът за най-слаб старт на кампания се държи от Ню Йорк Рейнджърс с 15 поредни загуби през 1943/1944.

Ник Сузуки се отличи с гол и две асистенции и помогна на Монреал да спечели домакинството си на Детройт с 3:0. Джейк Алън парира 22 изстрела за първия си "шътаут" през сезона и общо 23-и в лигата. Джош Андерсън и Брендън Галагър на празна врата оформиха успеха.

Торонто разгроми гостуващия Лас Вегас с 4:0 и записа трета поредна победа. Остън Мютъс вкара два пъти, Мич Мартън допринесе с гол и две асистенции, а Вилям Ниландер добави гол и асистенция. Вратарят Джак Кемпбъл направи 26 спасявания за първия си "шътаут" през сезона.

Кирил Капризов реализира дебютното си попадение в кампанията в 2:02 минута на продължението и донесе успеха на Минесота с 5:4 над гостуващия Отава. Маркъс Фолиньо реализира два пъти, а домакините постигнаха шеста победа за сезона с един гол разлика. Марк Шайфли вкара решаващата дузпа и осигури успеха на Уинипег с 4:3 над гостуващия Далас.

Трой Тери изпъкна с два гола и асистенция и записа поне точка в десети пореден мач на Анахайм, който отнесе гостуващия Ню Джърси с 4:0. Вратарят Джон Гибсън отрази 28 изстрела за 23-ия "шътаут" в кариерата си. Мат Дюшен се разписа в 97-ата секунда на продължението, а Нешвил спечели с 3:2 срещу домакина Калгари и прекъсна серията от шест поредни победа на съперника.

Дюшен добави и асистенция, а стражът Юусе Сарос парира 38 удара. Джей Ти Милър вкара втория си гол в мача в 2:22 минута на продължението, а Ванкувър надделя над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс с 3:2.

Томаш Хертл завърши с две попадения и асистенция при успеха на Сан Хосе с 5:3 над гостуващия Бъфало. Домакините не можеха да разчитат на седем играчи и на треньора си Боб Баунър заради протоколите за Ковид-19, но записаха втора поредна победа.