Съсобственикът на хокейния Аризона - Андрю Бъроуей, е бил арестуван по обвинение в нападение на жена си, съобщава The ​​Athletic. Съпругата на 57-годишния бизнесмен твърди, че той я е удрял и душил многократно, а пристигналите полицаи на мястото на инцидента видели с очите си синини и кръв по ръцете на жертвата.
 
"Около 8:40 сутринта полицията в Аспен, Колорадо, е получила сигнал за домашно насилие в хотел Limelight. Съобщава се, че има информация за "викове и писъци", идващи от хотелската стая. Когато полицията пристигнала в стаята, там били Андрю Бъроуей и съпругата му. Според свидетелски показания съпругата „изглеждаше в беда, тъй като плачеше силно и имаше синини по глезените, коленете и кръв по ръцете си“, пише The ​​Athletic
 
Полицията е разпитала двамата, както и бавачка, която живеела в съседна хотелска стая. Според показанията на Бъроуей, той и съпругата му са се развеждали и са влезли в словесен спор, свързан със семейството и финансите. Бавачката казала, че е чула "чупене на чаша преди вечеря" и "разправии след вечеря". 
 
Полицейският доклад подчертава "няколко фактора, включително принудителен секс, душене, скорошна раздяла, изключително чувство за притежание и история на ескалиращо домашно насилие".
 
От НХЛ реагираха веднага и отстраниха Бъроуей до приключване на разследването. Той стана основен собственик на Аризона през 2014 г., но след 5 години продаде контролния пакет акции на Алекс Меруело и запази само около 5% от акциите на клуба.