Австрийският състезател в ски-бягането Йоханес Дюр е арестуван по подозрение в нарушаване на антидопинговите правила, това е съобщил германският журналист Хайо Зепелт в своя профил в Туитър. Задърженето на Дюр е направено в австрийския град Инсбрук.

През януари във филма на германския телевизионен канал АРД самият Дюр е разказал, че редовно е приемал допинг, а също така е използвал и преливане на кръв. Отбелязва се също така, че огрочна част от машинациите се правят в германски лаборатории. След думите на Дюр прокуратурата в Мюнхен се е самосезирала и е започнала разследване за използването на допинг в ски-бягането.

Дюр е бил обвинен в употребата на допинг на Олимпийските игри през 2014-а година в Сочи. Той е Бил отстранен от участие в Игрите заради откриването в пробата му на еритропоетин. Малко след това самият австриец е дисквалифициран за две години.

През 2014-а година австрийският ски-бегач се нареди на 2-о място във веригата Тур дьо Ски, участвал е също така в две Световни първенства по ски-северни дисциплини, като най-доброто му постижение е 15-о място в скиатлона през 2013-а година.