Шведката Аня Персон спечели първа победа през този сезон в стартовете за Световната купа, след като финишира първа в спускането в Сен Мориц. Световната шампионка в тази дисциплина остави с 0.08 секунди зад себе си американката Линдзи Килдоу-Вон.

Победата е 36-а за Персон в кариерата, 4-а в спускането и завръщане сред най-добрите, тъй като от началото на сезона най-доброто й постижение е 7-о място. Времето на шведката днес е 1:39.32 минути.

Вон можеше да триумфира, но в последните метри от трасето загуби баланс върху ските и това й костваше стотни от секундата, оказали се в крайна сметка достатъчни за победата на Персон.

Третото място остана за германката Мария Рийш, след като завърши на 0.33 секунди след победителката. За нея това е второ изкачване на подиума през сезона, след второто място в Супер G в Аспен (Колорадо) миналата седмица. Австрийската надежда за успех Ренате Гьотчъл остана 4-а. Водачката за Световната купа Марлис Шийлд пък завърши чак на 42-о място с време 1:43.21.

В класирането за малката Световна купа в спускането след три старта начело е Линдзи Вон с 230 точки, пред канадката Брит Яник със 192 и Ренате Гьотчъл със 190. Лидер в подреждането за големия кристален глобус е Марлиз Шийлд с 343 точки, Никол Хосп от Австрия е втора с 339, Персон е трета с 283.