Красимир Анев е най-опитният ни биатлонист в момента. Роденият преди 22 години в Самоков национал е част от тима ни за Зимните олимпийски игри във Ванкувър. Той вярва в способностите си, като очаква върховата си форма за Игрите в Канада пред февруари.

През 2007 година той донесе злато на 15 километра и сребро преследването на 12,5 километра при младежите до 21 години от Европейското първенство по биатлон в Банско. Миналата година талантът спечели европейската титла в спринта на 4 километра при юношите на Европейското първенство по летен биатлон.

Дебютът му в биатлона е през 1997 година, а за националния отбор е през 2004-та.

„Едно класиране в 10-ката ще е много добро за нас. Миналата година бяхме 11-ти. Дано, дано сме по-напред, но както знаем това е биатлон” си пожела Анев пред Гонг.

Ето какво още сподели Красимир Анев преди Олимпиадата във Ванкувър през февруари:

Много се радваме, че макар и за малко се върнахме макар и за малко в така слънчева страна като България. В Скандинавието тъмнината оказва доста влияние на психиката на спортистите, а и тук е по-топло. Във Финландия имахме перфектни условия и потренирахме добре на 100%. Там тренираха още доста национални отбори, сред които мъжете и жените на Германия. От БФБиатлон ни бяха предоставили отлични условия. Виждаме какво прави конкуренцията и знаем какво да очакваме.

След 20 дни лагер там най-важното е, че всички момчета са здрави. Заложихме на усъвършенстване на аеробните възможности, наблегнахме доста и на стрелковата подготовка. Дано има грешки в тренировките и попадения в състезанието. Този път нямаме проблеми с пушките и всичко е наред и на ниво като за Олимпиада.

В момента не съм в много добра форма. Това е обяснимо и треньорът казва, че върхът ще дойде за Игрите във Ванкувър. В мъжкия ни тим силите са доста изравнени, опитваме се да бъдем колектив.

Първите три старта за Световната купа ще използваме за сверяване на часовниците и изчистване на грешките, а и както всички знаем, състезанието е най-добрата подготовка.

Голямата възрастова разлика между златното и младото поколение при жените направи тази дупка и сега във Ванкувър при жените имаме една квота. Младите момичета да много перспективни и го показват по младежките състезания и е въпрос на време да реализират своя труд