Красимир Анев се класира 24-и в спринта на 10 км за мъже в Йостерсунд, валиден за Световната купа по биатлон. Анев не допусна грешка при двете стрелби и финишира с време 26:40.1 минути, на 1:38.2 минута след победителя Емил Хегле Свендсен (Норвегия).

Другите двама българи останаха назад в класирането. Владимир Илиев е 77-и с 28:40.8 минути и 3 грешки в стрелбата, а Мирослав Кенанов е 94-и с 29:39.7 (3 грешки в стрелбата).

Норвежецът Емил Хегле Свендсен спечели състезанието и записа втора поредна победа за Световната купа в Йостерсунд след триумфа му на 20 км в четвъртък. Свендсен, който е актуалният носител на Световната купа, завъртя една наказателна обиколка заради пропуск в стрелбата, но компенсира със силно ски-бягане и финишира първи с 25:01.9 минути.

Неговият сънародник Оле Ейнар Бьорндален трябваше да се примири с второто място, като финишира на 3,9 секунди след победителя. 36-годишният Бьорндален стреля без грешка и водеше от началото, но допусна нехарактерно за класата му падане малко преди финала и остана втори.

Французинът Мартин Фуркад също бе перфектен на огневия буреж, но силите му стигнаха за третото място на 14,3 секунди след победителя. По същия начин бе подредена призовата тройка и в първия старт за сезона на 20 км в четвъртък. Така след първите две състезания начело в генералното класиране е Свендсен със 120 точки, следван от Бьорндален 108 и Фуркад 96.