Понтус Аберг и Рикард Ракел вкараха при дузпите, а Джон Гибсън спаси 34 удара за победата на Анахайм с 2:1 след изпълнение на дузпи срещу Нешвил при първата загуба на Хищниците в гостуване от началото на редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 

Ракел вкара в четвъртия рунд на свободните удари и даде предимство на Анахайм (8-8-3), а след това Гибсън спря опита на Кевин Фиала за изравняване и Патоците спечелиха мача. Иначе Райън Гецлаф се разписа в редовното време за Анахайм, който подобри баланса си до 2-2 при изпълнението на свободни удари от началото на сезона.

Фиала вкара в редовното време, а Кайл Търис го направи при дузпите за Нешвил (13-3-1), който спря серията си от пет победи. Пека Рине пък отрази 29 удара в първия мач със свободни удари за Хищниците през сезона. Те все пак останаха начело на Западната конференция с осем точки повече от Анахайм.

Хенрик Лундквист спаси 25 удара на вратата на Ню Йорк Рейнджърс (9-7-2) при победата с 2:1 срещу гостите от Ванкувър (10-7-2), които са начело на Тихоокеанската дивизия и имат три точки преднина срещу Анахайм. Филип Читил и Брет Хаудън вкараха головете за победа номер 437 в кариерата на Лундквист, с което шведският вратар изравни Жак Плант на седмо място във вечната ранглиста на НХЛ.

Себастиан Ейхо се разписа след 1:16 минути игра в продължението за победа на Каролина (8-7-3) с 3:2 срещу Чикаго (6-8-4). Теуво Теравайнен и Майкъл Ферланд вкараха при числено предимство през 66 секунди във втората част и Ураганите победиха Черните ястреби за втори път през последните четири дни.

Пиер-Люк Дюбоа вкара гол в средата на последната част за победа на Кълъмбъс (10-6-2) с 2:1 срещу Далас (9-7-2). Той получи пас от Кам Аткинсън зад вратата и изпрати шайбата с бекхенд при 9:39 минути до финалната сирена.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Ню Йорк Рейнджърс - Ванкувър 2:1
Каролина - Чикаго 3:2 след продължение
Далас - Кълъмбъс 1:2
Анахайм - Нешвил 2:1 след дузпи

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 25 точки, Торонто 22, Бостън 22 
дивизия Метрополитън: Кълъмбъс 22, Ню Йорк Рейнджърс 20, Филаделфия 19

Западна конференция:
Централна дивизия: Нешвил 27, Минесота 24, Уинипег 21
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 22, Калгари 21, Сан Хосе 21./БТА