Отборът на Анахайм вкара пет гола в последните 14 минути при успеха като гост над Калгари с 6:3 в мач от редовния сезон в първенството на Националната хокейна лига. Възпитаниците на Брус Будро вече имат 10 точки преднина на върха в Тихоокеанската дивизия пред Ванкувър, който загуби от Ню Джърси с 2:4.

Анахайм губеше с 1:2 в третата част преди Франсоа Бушемен да изравни за гостите. Райън Гецлаф даде аванс на Дъкс, а след това се разписаха Кайл Палмиери, Якуб Силферберг и Хампус Линдхолм, а преди това точен беше Андрю Колиано.

За Калгари попаденията отбелязаха Мат Стейджа, Ланс Бума и Шон Монахан. В Централната дивизия Сейнт Луис победи Бостън с 5:1 и има аванс от пет точки пред третия Чикаго. Владимир Тарасенко отбеляза попадения номер 30 и 31 с екипа на Сейнт Луис.

На 23 години и 70 дни той стана най-младият играч в клуба достигнал границата от 30 гола след Брендън Шанахан през 1991/1992 на 23 години и 63 дни. Петери Линдбом, Алекс Пиетранджело и Ти Джей Оши добавиха по един гол за Сейнт Луис. Брад Марчанд вкара почетното попадение за отбора на Бостън, който губи за шести пореден път.

Тайсън Бари се отличи с два гола и асистенция при успеха на Колорадо над Чикаго с 4:1. Габриел Ландеског се разписа за пети пореден двубой, а Брад Стюарт реализира втория си гол за сезона за Колорадо. Крис Верстеег беше точен за Чикаго.

Ню Джърси победи с 4:2 Ванкувър, а Майк Камалери реализира две попадения.

Каролина постигна трети успех за сезона от три срещу срещи Торонто след успех с 2:1. Ню Йорк Рейнджърс спечели с 3:1 срещу Бъфало./БТА