Анахайм не успя да прекъсне серията на Чикаго без загуба в редовно време, но измъкна победа с 3:2 след изпълнение на дузпи от най-добрия отбор в Националната хокейна лига (НХЛ) от началото на сезона.

Звездата на Дъкс Райън Гецлаф откри резултата рано през първата третина с голяма доза късмет. При числено предимство центърът опита да подаде към намиращия се зад вратата Кори Пери, но шайбата се отклони от стика на Брент Сийбрук и заблуди вратаря.

Блекхоукс обаче показа зъби през втората част и с два гола в рамките на броени секунди обърна развоя на мача. Защитникът Ник Леди разстреля направилият отлична вечер вратар Кори Крофърд с мощен удар от дистанция, а малко Брайън Бикел направи брутален бодичек на Гецлаф и Брад Щаубиц потърси юмручна справедливост за своя капитан. Без да е минала половин минута след инцидента новобранецът Брандън Саад получи хубав пас от Джонатан Тоус и с китков удар доведе нещата до 2:1.

За да бъде драмата пълна, Анахайм успя да вкара мача в продължение по-малко от две минути преди края на третия период, като точен бе Андрю Коглиано. В допълнителните 5 минути „внезапна смърт“ не настъпи и победителят трябваше да бъде определен с дузпи. Тоус и Ник Бонино вкараха при първите изпълнения, а Патрик Кейн не успя при втората за Чикаго. Кори Пери обаче вкара за Анахайм и след пропуска на Саад гостите триумфираха.

Още резултати от НХЛ:

Каролина – Ню Джърси 4:2

Ню Йорк Рейнджърс – Бостън 4:3 (след дузпи)

Бъфало – Отава 0:2

Монреал – Тампа Бей 4:3 (след дузпи)

Вашингтон – Флорида 6:5 (след продължение)

Филаделфия – Уинипег 3:2

Сан Хосе – Нашвил 0:1 (след продължение)

Далас – Едмънтън 4:1

Минесота – Ванкувър 1:2