Анахайм записа четвърта поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и остана начело на генералното класиране, с което е на път да донесе домакинско предимство на Западната конференция в битката за купа "Стенли".

"Патоците" надвиха с 5:1 Едмънтън в сряда вечер. Франсоа Бошемен даде начало на головата серия на Анахайм след 3:43 минути игра в първата третина на мача, а Нейт Томпсън добави още една шайба само шест минути по-късно. И за двата гола асистира Якоб Силфверберг. Кори Пери реши мача в средата на втората третина и Симон Деспре покачи на 4:0 секунди по-късно, а единственото попадение в полза на Едмънтън падна в началото на последната част на срещата.

Райън Нюджънт-Хопкинс успя да преодолее Фредерик Андерсен, който спаси останалите 22 удара към вратата си. Анахайм е лидер в НХЛ с актив от 107 точки и води с четири пред Сейнт Луис. Битката на запад обаче все още не е приключила, защото Сините са с мач по-малко, който може да ги доближи на два пункта. Отборът на Питсбърг е изправен пред угрозата да стартира плейофите от "уайлдкард" местата, след като Пингвините загубиха с 1:4 у дома срещу стария съперник от Атлантическата дивизия Филаделфия. Сидни Кросби и компания са с актив от 95 точки, колкото има и намиращият се на седмо място на изток Вашингтон.

И двата тима ще изиграят по още пет мача. Кросби откри резултата още в самото начало на мача, но Венсан Лекавалие изравни бързо, а Брейдън Шен реши мача с две шайби. Последната добави Карло Колаяково, благодарение на което Филаделфия постигна седма поредна победа срещу щатския си съперник./БТА