Анахайм стартира убедително и финалната серия на Запад в плеофите на НХЛ, след като в първата среща размаза Чикаго с 4:1.

Датският вратар на домакините Фредерик Андерсен отново се оказа важната фигура в състава, след като спаси 32 удара. Хампус Линдхолм, Нейт Томпсън и Якоб Силфверберг записаха по гол и пас за успеха на Анахайм, който е на финал в конференцията за първи път от осем години.

С днешната си победа те подобриха и баланса си за плейофите през този сезон на 9-1 победи. Кайл Палмиери също се разписа във втората третина, за да направи резултата 2:0. Брад Ричардс намали на 1:2 в 39:20 минута на мача, а вратарят на гостите Кори Крофорд спаси 23 шута.

Първите петици и на двата отбора не показаха нищо особено в началните моменти на срещата, но Анахайм взе надмощие заради по-равностойната си пейка и по-бързото адаптиране при разместването на нападателите със защитници от други звена. Макар и да не отбеляза гол, Андрю Колиано показа много сериозни качества като флангови нападател и изработи реално победното попадение- за 3:1, дело на Томпсън в 52:05. Накрая Силфверберг се разписа минута и 18 секунди преди сирената на празна врата./БТА