С гол на Франсоа Бюшемен в 1:39 минута на продължението Анахайм победи гостуващия носител на Купа Стенли Детройт с 5:4 във вълнуващ мач с много обрати. Тийму Селане реализира три гола за домакините, за да запише 21-ия си хеттрик в НХЛ. Райън Гецлаф пък записа рекордните в кариерата си за един мач пет асистенции.

За Детройт с по две попадения пък се отличиха Павел Дацюк и Хенрик Зетеберг. Шампионите пропиляха аванс от 3:1 и се спасиха от загуба в редовното време след късен гол на Зетеберг 83 секунди преди края. Жан-Себастиан Жигер също помогна много за успеха на домакините с 34 спасявания. Детройт все пак продължава да води в Западната конференция с 16 точки.

Лидерът в Северозападната дивизия Минесота допусна първата си загуба през сезона в редовното време след 2:4 като гост на Далас. Брендън Мороу откри резултата за тексасците още в 13-ата секунда, а домакините предрешиха крайния победител още до средата на втората част, когато поведоха с 4:1. Брад Ричардс се отличи с гол и асистенция за Далас, а Шон Айвъри добави две асистенции за успеха. Минесота няма победа в Далас вече в девет поредни гостувания от 2003 година насам.

Никлас Хагман вкара решителната дузпа при успеха на Торонто като гост на Ню Джърси с 6:5. В редовното време Мат Стаян се отличи с два гола и асистенция за канадците. Стражът на домакините Мартен Бродьо отрази 43 удара в мача, но не успя да помогне на отбора си да стигне до успеха.