Теему Селани и Франсоа Бошемин вкараха първите си голове в плейофите само 43 секунди един след друг във втората третина, с което поставеният на осмо място отбор на Анахайм отстрани шампиона от редовния сезон Сан Хосе след 4:1 в мача и 4:2 победи в плейофната серия от Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Швейцарският страж Йонас Хилер спаси 36 шайби и продължи феноменалната си дебютна плейофна серия за Дъкс, които излязоха крайни победители от най-напрегнатия сблъсък в първата фаза на директна елиминация. След динамична игра в нападение и голове още на Кори Пери и Райън Гецлаф, Анахайм успя да обърне резултата срещу отбора на Шаркс, който поведе в началото с точен удар на Милан Михалек за 1:0. Четирите гола на Дъкс обаче подпечатаха крайната победа на отбора, спечелил първата си Купа "Стенли" преди две години.

В следващия кръг Анахайм ще срещне действащия шампион Детройт. Чикаго Блекхоукс пък постигна съвсем очаквана победа с 4:1 като гост срещу Калгъри и записа първа победа в плейофна серия от 13 години насам, след като отстрани Пламъците с 4:1 победи в петте мача между двата тима.

По подобен начин започна черната серия на Чикаго през 1996-а година, когато един от оригиналните шест отбора в НХЛ елиминира Калгъри с чиста победа в четири мача. Патрик Кейн записа гол и асистенция за Чикаго, а Адам Буриш и Брайън Кембъл добавиха по една шайба във вратата на домакините.

Дъстин Байфулен пък беше точен секунди преди края на празна мрежа, но по-рано в мача асистира и за два от головете на Блекхоукс. Единственият гол за домакините вкара Тод Бертуци, който покачи сметката на Калгъри от последните два мача в серията на едва два гола. Благодарение на това Пламъците отпадат в първия кръг на плейофите за четвърта поредна година. Николай Хабибулин изигра силен мач на вратата на Чикаго, спасявайки 43 шайби за успеха.