Анахайм Дъкс победи у дома Сейнт Луис Блус с 5:2 и излезе на второ място в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада с 19 точки, с три по-малко от лидера Сан Хосе Шаркс.

Райън Гецлаф заби две шайби, включително една от 58 метра на празна врата в последните секунди на срещата. Роб Нийдермайер, Тииму Селане и Кори Пери вкараха другите три гола. За Селане това е осми пореден мач с точков актив, като финландецът е вкарал шест гола и е подал 11 асистенции.

Ню Джърси Девилс се наложи с 4:3 след изпълнение на дузпи над Тампа Бей Лайтнинг в среща от първенството на НХЛ и събра 16 точки, с които се нарежда на второ място в Атлантическата дивизия.

Резервният вратар на дяволите Кевин Уикс, който пази вместо оперирания Мартин Бродюр, спаси дузпите на Юси Йокинен и Вацлав Проспал, след като преди тях се разписа Винсънт Льокавалие.

За домакините от Ийст Ръдърфорд вкараха Патрик Елиас и Джейми Лангенбрунер. В редовното време, което завърши 3:3, Йокинен вкара два гола, а Мартин Сейнт Луис добави един в третия период за гостите. Ню Джърси, който печели за втори път след дузпи, отбеляза попаденията си чрез Дейвид Кларксън, Елиас и Джей Пандолфо.

Калъмбъс Блу Джекетс победи у дома Едмънтън Ойлърс с 5:4 с гол от добавка на Мани Малхорта 69 преди последната сирена.. На вратата на домакините беше новобранецът Стив Мейсън, за който това беше едва първият мач като титуляр в НХЛ и общо пети в професионалния хокей. Мейсън обаче се представи много добре, като спаси 22 удара.

Блу Джекетс водеха в резултата с 2:0 във втория период на мача, но в средата на третия вече губеха с 2:4. Другите четири попадения за Калъмбъс вкараха Кристиан Хуселиус, Дерек Брашар, Ар Джей Умбергер и Фредрик Модин.