35-годишният нападател на Анахайм Тод Маршан вкара гол 1:15 минути след началото на третото продължение и донесе победата на своя тим с 4:3 над Детройт в среща от полуфиналите на Западната конференция на НХЛ.

Драматичният мач продължи повече от 100 минути, след като в първите две продължения не бе отбелязан гол. Вратарят на гостите Йонас Хилър записа рекорд в кариерата си от 59 спасени удари, а останалите голове за Анахайм отбелязаха Райън Гецлаф, Крис Пронгър и Райън Картър.

Вратарят на шампиона Детройт Крис Осгууд спаси 42 удара, а Брад Стюарт, Микаел Самуелсон и Йохан Францен бяха точни за домакините, за които това бе първа загуба в последните им шест мача от плейофите.

Така Дъкс изравни резултата на 1-1 победи в серията, в която се играе до четири успеха от седем мача. Мач номер 3 е във вторник в Анахайм.

В Бостън местният Брюинс загуби с 0:3 от Каролина и също изравни на 1-1 победи в серията. Точни за лавините бяха Джо Корво, Мат Кълън и Ерик Стаал.

Вратарят на победителите Кам Уърд направи 36 спасявания и записа втория си мач без допуснат гол в плейофите. Стражът на Бостън Тим Томас отрази 22 удара. Мач номер три е в сряда в Северна Каролина.