Австрийката Ана Фенингер избегна падане в долната част на пистата, за да финишира на първо място и да спечели златен медал в дисциплината гигантски слалом от световното първенство по ски-алпийски дисциплини.

Водейки след първото спускане на трасето, Фенингер завърши надпреварата с време 2:19.16 минути, което е с цели 1.4 секунди по-добро от това на германката Виктория Ребенсбург.

Бронзовият медал остана за шведската състезателка Джесика Линдел-Викарби, която завърши с пасив от 1.49 секунди срещу победителката в гигантския слалом. Фенингер беше сигурна победителка и във втория манш, но трудния участък в долната част на пистата можеше да провали деня за нея.

Върховете на нейните ски почти се допряха в един миг и тя се наведе напред, но бързо възстанови своя баланс и спечели за втори път на световното първенство. Първият й успех беше в супергигантския слалом на старта.

Словенката Тина Мазе завърши на пето място, с което погуби мечтите си за медал от всяко едно състезание в САЩ. Тя има три отличия, а до края остава само насроченият за събота слалом./БТА