Една от най-добрите жени в света на смесените бойни изкуства се прибира вкъщи, за да защитава титлата си. Шампионката на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория петел Аманда Нунес ще премери сили с претендентката Ракел Пенингтън на 12-ти май в Рио де Жанейро, Бразилия, в събитието UFC 224.

"Лъвицата" е родена в Бразилия, но живее във Флорида от години. Това ще бъде нейната първа защита на колана на родна земя. Все още не е ясно дали този двубой ще бъде главен за вечерта, но няма да се изненадаме, ако стане именно така.

Нунес (15-4) е в серия от шест поредни победи, като в последната си битка победи топ претендентката в дивизията Валентина Шевченко след близко съдийско решение в UFC 215 през септември. Бразилката спечели титлата в категория петел, след като надделя над бившата шампионка Миша Тейт в юбилейното събитие UFC 200 през юли 2016-а година. 29-годишната Нунес също така може да се похвали и с победа с нокаут за едва 48 секунди над бившата дългогодишна шампионка Ронда Раузи в UFC 207 през декември 2016-а година.

Пенингтън (9-5) пък е в серия от четири поредни победи, като в последната си среща тя също записа победа над бившата шампионка Миша Тейт на събитието UFC 205 през ноември 2016-та година. Родената в Колорадо атлетка е с професионален рекорд от 6-2 под банера на UFC. В края на октомври 29-годишната Пенингтън претърпя лоша контузия по време на лов, в противен случай двубоят с Нунес щеше да се състои през ноември миналата година.

Събитието UFC 224 ще се състои в "Женева Арена" в Рио де Жанейро, Бразилия. В бойната карта за вечерта Лиото Мачида ще премери сили с Витор Белфорт в битка на две бразилски легенди, а Роналдо Соуза ще се изправи срещу Келвин Гастелум в елиминаторен двубой за претендентското място в средна категория.