Алекси Пентюро спечели гигантския слалом в германския курорт Гермиш-Партенкирхен, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 28-годишният французин направи страхотен втори манш и завърши за общо 2:03.10 минути, постигайки четвъртата си индивидуална победа през сезона и общо двадесет и седма в кариерата. Той изпревари по този показател хърватската легенда Ивица Костелич и австрийския ас в спускането Франц Кламер, които имат по двадесет и шест.

Лоик Меяр от Швейцария завърши на второ място с изоставане от само +0.16 секунди спрямо Пентюро. Той водеше след първия манш, но не успя да спечели състезанието, въпреки че подобри времето си при втория си опит. Меяр за втори път през сезона се качва на почетната стълбичка. Втори подиум записа и Лейф Кристиан Нестволд-Хоген с пасив от +0.24 сек. спрямо победителя. 32-годишният норвежец приключи за 2:03.30 общо време.

В класирането за Световната купа продължава да води Хенрик Кристоферсен с 877 точки. Алекси Пентюро се изкачи на втора позиция с 822, а трети е Александър Аамод Килде с 820.