Александър Овечкин отбеляза 741-ия гол в кариерата си и изравни Брет Хъл на четвъртото място в класацията на реализаторите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), а Вашингон победи Бъфало с 5:3.

Очаква се 36-годишният руски национал да изпревари Яромир Ягър до края на сезона. Чешката легенда е на трето място сред голмайсторите със 766 попадения, а Уейн Грецки държи рекорда с 894. Втори е Горди Хауи с 801.

Том Уилсън отбеляза два гола за Капс, докато Евгени Кузнецов записа три асистенции и Капс прекратиха серия от три поредни загуби. Овечкин също участва в две голови атаки за отбора на Вашингтон, включително за първия на Уилсън, с който столичаните поведоха и повече не загубиха преднината си.

Конър Макмайкъл и Джон Карлсън също записаха по едно попадение, а Витек Ванечек спаси 25 удара. Той пусна голове след удари на Коди Ийкин, Андерс Бьорк и Колин Милър.

Игор Шестьоркин записа личен рекорд за сезона с 42 спасявания и НЙ Рейнджърс се наложи с 4:3 срещу отбора на Флорида, който допусна първа загуба в редовното време за сезона. Крис Крайдър и Адам Фокс направиха по гол и асистенция през първата третина, след което К'Андре Милър и Райън Стром забиха по една шайба през 30 секунди във втората. Така нюйоркчаните поведоха с 4:0.

Джонатан Куик спаси 33 удара и Лос Анджелис победи Торонто с 5:1, прекъсвайки серията на Лийфс от пет поредни успеха в Лигата. Филип Дено записа два гола и асистенция, Андреас Атанасиу и Тревър Муур отбелязаха по още едно попадение, а Адриан Кемп довърши кан адците на празна мрежа. Лос Анджелис също вече е в серия от пет поредни победи.