Роденият в българския град Русе национал на Русия Александър Георгиев записа първата си "суха мрежа" като вратар на шампиона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада Колорадо Аваланш.

26-годишният Георгиев отрази всички 32 шайби към вратата си при успеха на Колорадо с 4:0 над Вашингтон Кепиталс в мач, който се игра в американската столица. Домакините имаха няколко много добри шанса за гол, но така и не успяха да пречупят безупречния Георгиев, който има вече девет мача без допуснат гол в кариерата си.

Головете за победителите вкараха Нейтън МакКинън, който се отличи и с асистенция, както и Артури Лехконен, Коул Макар и Андрю Коляно. За Колорадо това е втора победа в серията от три поредни гостувания, която завършва в понеделник вечер с визита на Далас Старс.

Ню Джърси Девилс постигна 12-а поредна победа в НХЛ след 5:1 при визитата си на Отава Сенатърс.

Ерик Хаула и Нейтън Бастиан дадоха аванс от два гола на гостите още в първата третина на мача, а точно три минути след началото на втората Йеспер Боквист покачи на 3:0. 

Дерик Брасар върна един гол за Отава малко преди края на втория период, но 35 секунди преди паузата Йегор Шарангович възстанови аванса от три попадения за Ню Джърси, макар и в този момент "дяволите" да бяха с човек по-малко на леда.

В края на мача Майкъл Маклауд вкара пети гол за Ню Джърси, с който оформи и изразителния успех на тима си. Ню Джърси е на първо място в Столичната дивизия на НХЛ с 30 точки от 18 мача, със седем точки повече от втория Каролина Хърикейнс.

Ако Ню Джърси спечели домакинството си на Едмънтън Ойлърс в понеделник, отборът ще изравни клубния рекорд за най-дълга победна серия. В момента той е 13 успеха и бе постигнат в периода 26 февруари - 23 март 2001 година.

Нова победа записа и лидерът в Атлантическата дивизия на НХЛ Бостън Брюинс, който спечели с 6:1 при домакинството си на Чикаго Блекхоукс.

За "мечоците" това е шеста поредна победа и общо 16-а в 18 мача от началото на сезона - най-добрият показател от всички 32 отбора в лигата.

Давид Пастърнак вкара два гола за победителите, а Чарли МакАвой записа рекордните в кариерата си четири асистенции. Патрис Бержерон завърши срещата с гол и асистенция и вече има точно 999 точки по системата гол плюс пас. Джейк ДеБруск, Давид Крейчи и Тейлър Хол също се разписаха за убедителната победа, а Брад Маршан записа три асистенции на името си.

За Бостън това е 11-а победа в 11 мача като домакин този сезон, което е изравнен рекорд в историята на НХЛ.

За Чикаго единствения гол в мача вкара капитанът Джонатан Тейвс, а стражът на "черните ястреби" Петър Мразек завърши с 37 спасявания.

Чешкият защитник Филип Хронек записа първия мач в кариерата си с два гола при победата на Детройт Ред Уингс с 6:1 над Кълъмбъс Блу Джакетс. 

Дилан Ларкин подкрепи Хронек с гол и асистенция, а Бен Шиаро, Доминик Кубалик и Тайлър Бертуци също записаха имената си сред голмайсторите в срещата за Детройт. За "червените криле" това е втора поредна победа, която идва след серия от четири последователни поражения.

За Кълъмбъс почетното попадение в мача бе дело на Емил Бемстрьом, а вратарят Йоонас Корписало записа 31 спасявания.