Роденият в България руски вратар Александър Георгиев направи 27 спасявания за победата на Колорадо Аваланш с 5:0 над гостуващия Чикаго Блекхоукс в мач от поредния кръг на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

За 27-годишния Георгиев това бе пети "шътаут" през сезона, като с него той оглави класацията в лигата за най-много "сухи" мрежи. В кариерата му това е общо 13-и мач без допуснат гол, с което спомогна на шампионите в НХЛ да спечелят за шести пореден път.

Денис Малгин вкара два гола за "лавините", като добави и асистенция на сметката си. Мико Рантанен добави гол и асистенция, а другите две попадения за домакините бяха дело на Логан О'Конър и Къртис МакДермид. 

На вратата на Чикаго Алекс Сталок направи 27 спасявания, но те не бяха достатъчни на "черните ястреби" за нищо от срещата.

С победата Колорадо се доближи само на точка от лидера в класирането на Централната дивизия Далас, като "лавините" имат и мач по-малко.

Картър Верхеге вкара два гола за победата на Флорида Пантърс с 5:2 над домакина Детройт Ред Уингс в друг мач от тази нощ.

Матю Ткачук добави гол и две асистенции за "пантерите", които изместиха Питсбърг от последното място във временното класиране, даващо право на участие в плейофите.

Густав Форслинг и Ерик Стаал също се разписаха за тима на Флорида, който вече има три поредни победи.

Звездата на Флорида Александър Барков не успя да се разпише в мача, но направи асистенция, с която записа точка номер 614 за тима, като така стана играчът с най-много точки в историята на клуба, задминавайки постижението на Джонатан Хюбърдо.

За домакините от Детройт головете в мача вкараха Пиус Сутер и Дилан Ларкин.

Вратарят Дилан Фергюсън направи 48 спасявания в дебюта си в Националната хокейна лига и бе с основна заслуга за победата на Отава Сенатърс с 2:1 над Питсбърг Пингуинс.

Томас Шабо даде аванс на "сенаторите" още в първата третина на мача, но пет минути преди края на редовното време Рикард Ракел изравни за домакините от Питсбърг.

Точно 2:09 минути преди края обаче Дрейк Батерсън върна преднината на Отава с хубав изстрел точно до лявата греда, а попадението му се оказа и победно за канадския състав.

С победата Отава събра 73 точки и се доближи на пет от тима на Питсбърг, който заема деветото място в Източната конференция. Последната плейофна позиция е окупирана от тима на Флорида, който има 79 точки./ БТА