Вратарят с български корени Александър Георгиев спаси 31 удара, но това не помогна на неговия отбор Ню Йорк Рейнджърс, който препърпя поражение у дома с 1:2 от Монреал в Националната хокейна лига. Той започна като титуляр във втори пореден мач за сметка на Хенрик Лундквист и се представи на ниво в легендарната "Медисън Скуеър Гардън".

Нейт Томпсън донесе победата на канадците с попадение две минути преди края на редовното време. Преди това Брендън Галахър се разписа за Монреал, а Брендън Смит бе точен за Рейнджърс.

Лидерът в редовния сезон Вашингтон записа шеста поредна победа след 3:2 срещу Анахайм. Якуб Врана вкара победния гол за столичани, а освен това се отличи и с асистенция. Вратарят на Вашингтон Брейдън Холтби спаси 27 удара. Евгений Кузнецов и Травис Бойд отбелязаха другите две попадения за Вашингтон.

Питсбърг се наложи с 2:0 над Аризона с голове на Евгений Малкин и Брендън Танев. Вратарят Тристан Джари спаси 33 удара и записа втори пореден мач без допуснат гол.

Едмънтън излезе начело в Тихоокеанската дивизия след победа над Лос Анджелис с 2:1. Леон Драйсайтъл и Алекс Киасон се отличиха с по гол и асистенция за успеха. /БТА