Българският вратар Александър Георгиев спаси 28 изстрела и помогна на отбора си Колорадо Аваланч да постигне убедителна победа с 4:1 при гостуването на Ванкувър. Мико Рантанен вкара гол и подаде една асистенция. Нейтън Маккинън се отличи с два паса.

Това е четвърта поредна победа за шампионите на НХЛ и те се придвижиха на 4-о място в Централната дивизия, което е позиция за уайлд-кард за плейофите.

Андрю Колиано откри резултата в 11:32 минута на мача, а останалите два гола бяха дело на Валери Ничушкин и Брад Хънт. Алекс Нюхоук свърши много работа в защита за Колорадо, но също така се отличи и при първото попадение на своите, печелейки шайбата при единоборство на мантинелата. За домакините Елиас Петерсон върна едно попадение за 1:3 в 12:20 минута на втория период.

Питсбърг победи Отава с 4:1, като вратарят им Тристан Джари отрази 46 изстрела. Джейк Гюнцел вкара две попадения и достигна границата от 20 за шести пореден сезон. Рикард Ракел и Зак Цукер също вкараха, като за Ракел това е 17-и гол през кампанията. С победата днес Питсбърг е на 5-о място в Столичната дивизия с 53 точки, а Отава е предпоследна в Атлантическата с 43. /БТА