Вратарят с български корени Александър Георгиев изигра трети пореден мач като титуляр за Ню Йорк Рейнджърс при домакинската загуба с 1:3 от водача в редовния сезон Бостън в Националната хокейна лига.

Стражът се представи на ниво като отрази 31 удара, но не успя да помогне на своя тим.

Бостън спечели първото от четирите си поредни гостувания след голове на Чарли Макавой, Чарли Койл и Патрис Бергерон. Победата е девета за Бостън в последните 10 мача.

За Рейнджърс се разписа Мика Зибанеяд.

Питсбърг разгроми Детройт с 5:1 в друга среща от тази нощ. Патрик Хорнквист се отличи с два гола и асистенция за успеха на "пингвините", а по веднъж се разписаха Сидни Кросби, Крис Летанг и Сам Лафърти.

Валтери Филпула отбеляза петия си гол за сезона за тима на Детройт, който губи четвърти пореден мач.

Шампионът Сейнт Луис отстъпи с 1:2 при гостуването на Нешвил. Кайл Търис вкара победния гол за Нешвил 2 минути преди края на редовното време. Другото попадение за успеха реализира Крейг Смит, негово шесто в последните пет мача.

Анахайм нанесе тежка загуба на Ванкувър с 5:1 и канадците отстъпиха лидерката позиция в Тихоокеанската дивизия. Ванкувър е втори с 69 точки, а начело излезе Едмънтън със 70 след победа с 4:3 над Каролина.

Адам Енрике изигра силен мач за Анахайм с два гола, а Дерек Грант добави гол и асистенция за успеха на "патоците".

Отава се наложи над Далас с 4:3 след продължение. Артьом Анисимов бе точен в 3:48 минута на продължението за успеха на "сенаторите".