Роденият в Русе руски вратар Александър Георгиев направи 28 спасявания при победата на Колорадо Аваланш с 2:1 над Сейнт Луис Блус в мач от поредния кръг на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Георгиев допусна единствената шайба във врататата си по-малко от четири минути преди края на първата третина, когато в числено намален състав Сейнт Луис стигна до гол чрез Робърт Томас.

Само минута по-рано гостите от Колорадо бяха повели чрез Райън Йохансен, а равенството в резултата се запази почти до края на редовните 60 минути. По-малко от три минути преди изтичането им Дъвън Тейвс вкара победния гол за "лавините", като така сложи край на серията от шест мача без победа далеч от дома.

За Сейнт Луис загубата е едва втора в седем мача след идването на Дрю Банистър като временен старши треньор.

В друг мач от тази нощ Далас Старс победи с 5:4 след продължение Чикаго Блекхоукс. Рупе Хинц се превърна в герой за "звездите", тъй като не само вкара победния гол осем секунди преди края на продължението, но и с него оформи хеттрика си в срещата.

Чикаго поведе с 2:0 до средата на първата третина с голове на Тейлър Джонсън и Коул Гутман, но Хинц даде начало на обрата малко след попадението на Гутман.

С попадения в рамките на 20 секунди във втората третина на Джо Павелски и отново Хинц Далас осъществи пълен обрат и поведе с 3:2.

В началото на третия период Джейми Бен покачи на 4:2, но в края на срещата Чикаго се добра до равенството чрез Джейсън Дикинсън и отново Джонсън.

В продължението обаче Хинц вкара за победата, с която изкачи Старс на второ място в Централната дивизия с 46 точки, само на една зад лидера Колорадо.

На Изток лидерът в конференцията Ню Йорк Рейнджърс падна като гост с 3:4 на финалиста от последното издание за купа "Стенли" Флорида Пантърс.

Еван Родригес даде преднина на "пантерите" малко повече от минута преди края на първия период и точно този гол направи разликата между двата отбора.

В другите две третини двата тима си разменяха по равен брой голове и така "рейнджърите" не успяха да вземат дори точка от мача. На двата пъти точен за Флорида във втория период бе Сам Райнхарт, а межу головете му за Рейнджърс се разписаха Артьоми Панарин и Уил Кайл.

В последната част Мика Зибанеджад вкара за 3:3, но минута след това Картър Верхеге донесе успеха на Флорида.

В класирането Пантърс са втори в Атлантическата дивизия с 44 точки, докато Рейнджърс са първи в Столичната дивизия с 49 точки.