Нейтън Маккинън вкара гол в 32-ата секунда на продължението, за да осигури успех на Колорадо Аваланч с 5:4 у дома над Айлендърс в мач от първенството на НХЛ. Българският вратар на домакините от Денвър Александър Георгиев спаси 18 изстрела и помогна за успеха.

За Маккинън това е 20-и гол през сезона, след като получи шайбата фронтално срещу вратата и с отсечен удар по леда завърши атака на Кайл Макар и Мико Рантанен. Маккинън също така днес се отличи и с две асистенции, за да увеличи личната си сметка на 20 мача с точки.

Валери Ничушкин вкара два гола за Колорадо, Джонатан Дрюин направи гол+пас, а Макар приключи с общо три подавания.

С този успех Колорадо запази първата позиция в Централната дивизия с 51 точки, на 1 пред Уинипег Джетс, който днес също записа победа.

Брок Нелсън с гол и пас се отличи за гостите от Ню Йорк, а вратарят им Иря Сорокин спаси 23 изстрела. Пиер Енгвал, Александър Романов и Симом Холмстрьом също вкараха за Ню Йорк Айлендърс.

Александър Овечкин се разписа при числено превъзходство за успеха на Вашингтон над Питсбърг с 4:3, като мачът беше определен за сблъсък на две от големите звезди на Лигата днес – Овечкин и Сидни Кросби. За тях това е 67-и директен мач в редовен сезон. Кросби завърши мача с гол и пас, но тимът му не успя да компенсира ранното повеждане на столичани с 4:0.

За десети път в тези 67 мача двамата вкарват в срещата, но за първи път от 7-и ноември 2018-а година, когато Кепитърс спечелиха.

Мартин Фехервари, Том Уилсън и Бек Маленстин също се разписаха за гостите от Вашингтон, а вратарят им Дарси Кюмпер отрази 33 изстрела.

Кросби вкара своя 21-и гол през сезона, този път във втората третина при числено превъзходство на своите. С днешния си актив събра 1540 точки и задмина легендата Джо Торнтън на 12-ото място във вечната ранглиста на НХЛ по точки.

Каролина Хърикейнс постигна сензационна и убедителна победа с 6:1 над Рейнджърс, лидер в Столичната дивизия. Андрей Свечников вкара два пъти за Лавината, а вратарят им Пьотър Кочетков отрази 28 шута. За Каролина това е четвърта поредна победа и с 46 точки те изместиха Айлендърс от 2-ата позиция в същия поток.

Брейди Скией осигури три голови паса за победителите, а другите голове вкараха Джак Дръри, Джордан Мартинуук, Джейлън Чатфийлд и Майкъл Бънтинг.

Голмайсторът на НХЛ от миналия сезон Конър Макдейвид се разписа един път и подаде за още четири гола при успеха на Едмънтън с 5:2 над Филаделфия у дома. Ойлърс увеличиха серията си на шест поредни победи и с 39 точки са на 4-о място в Тихоокеанската дивизия.

Райън Нъджънт-Хопкинс вкара два пъти и подаде за един гол за Едмънтън, а Зак Хюман остана с гол и два паса. Петото попадение е на сметката на Леон Драйсайтъл. За Флайърс се отбелязаха като голмайстори Травис Конечни и Марк Стаал.

За Макдейвид това беше наистина запомняща се нощ, защото вече има 903 точки в 602 мача в кариерата. Той се превръща в петият състезател, достигнал най-бързо 900 точки след Уейн Грецки, Марио Лемьо, Марк Боси и Петер Стастни.

Торонто отнесе Лос Анджелис с 3:0 като гост, като вратарят на канадския тим Мартин Джоунс спаси 31 изстрела за своя 30 шътаут в кариерата. Вилиам Нюландер вкара два гола за първата победа на отбора от три мача насам. Кале Арнкок също вкара, а Тайлър Бертуци добави две асистенции.

Николай Елерс и Морган Барон вкараха в третата част, а Уинипег се наложи с 4:2 над Ню Джърси. Найъл Пионк и Алекс Яфало също бяха точни, а вратарят им Конър Хелебок спаси 33 изстрела./ БТА