Колорадо, с вратаря с български корени Александър Георгиев в състава, победи Далас с 5:4 след продължение като гост в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Георгиев спря 28 удара към вратата си, а Нейтън МакКинън реализира два гола и една асистенция за успеха на Колорадо, който изоставаше с 2:3 и 3:4 в третия период, но изравни за 4:4 и надделя в продължението.

Матю Ткачук, Сам Рейнхарт и Картър Вехеге се отличиха с по гол и асистенция, а Сергей Бобровски направи 26 спасявания, за да поведе Флорида към успеха като гост на Лас Вегас с 4:1 в друга среща от вечерта в НХЛ. Сам Бенет също се разписа, а Брандън Монтур добавиха две асистенции за Флорида, който удължи победната си серия на шест мача. Павел Дорофейев бе точен за Вегас, който допусна шеста загуба в последните си седем срещи, а Логан Томпсън спаси 32 удара към вратата си.

Калгари също постигна победа като гост на Нешвил с 6:3 след като Блейк Колман отбеляза попадение в трети пореден мач и добави една асистенция за гостите.

Бъфало се наложи с 6:1 над домакина Монреал в друга среща от изминала нощ в НХЛ. Джеф Скинър се отличи с гол и три асистенции, за да помогне за успеха на гостите, а Таге Томпсън добави два гола и една асистенция срещу Монреал, който загуби за четвърти път в последните си пет двубоя.

Ню Йорк Рейнджърс надви Чикаго с 4:1 като домакин след гол и асистенция на Артьоми Панарин, докато Крис Крайдър записа до границата от 20 попадения за девети път в кариерата си. Джейкъб Труба и Джими Весей също се разписаха в третия период на мача.

Питсбърг надигра Бостън с 6:5 като гост след победен гол на Сидни Кросби. Капитанът на Питсбърг реализира третото си решително попадение за сезона, а Алекс Неделкович спря 24 удара към вратата си.

В останалите срещи Филаделфия претърпя домакинско поражение от Кълъмбъс с 2:3 след дузпи, Сейнт Луис победи у дома Ванкувър с 2:1, Минесота отстъпи пред Тампа Бей с 1:4 като домакин, Аризона допусна домакинска загуба от Ню Йорк Айлъндърс с 1:5, Сиатъл се наложи над Отава с 4:1 като домакин, Лос Анджелис бе надигран от гостуващия Детройт с 3:4 след дузпи, а Сан Хосе загуби от Уинипег с 1:2 като домакин. /БТА