Вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 24 шайби и помогна на носителя на Купа "Стенли" Колорадо да спечели гостуването си на Бъфало с 6:4 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.
Капитанът Нейт МакКинън се отличи с два гола и три асистенции, а Джей Ти Комфър добави две попадения и две асистенции за успеха на шампионите. 
Дилън Козенс и Тейдж Томпсън завършиха с по гол и две асистенции за Бъфало, който допусна трета поредна домакинска загуба.

Стивън Стамкос даде асистенция и достигна границата от 1000 точки в лигата при успеха на миналогодишния вицешампион Тампа Бей с 4:1 в залата на Филаделфия. Ник Пол вкара два пъти, Иън Коул допринесе с гол и асистенция, а гостите постигнаха седма победи в последните си девет мача. Капитанът Стамкос стана едва 95-ият играч в историята на НХЛ, достигнал четирицифрен актив. Избран под номер 1 в драфта на новаците през 2008 година той през цялата си кариера досега е играл само за тима на Лайтнинг, с който спечели и две купи "Стенли" през 2020 и 2021 година. 

Ню Джърси загуби домакинството си на Нешвил с 2:3 след продължение, но се върна на върха в класирането в лигата с 39 точки. Райън Джонсън вкара втория си гол в мача в 33-ата секунда на допълнителното време и донесе успеха на гостите. Преди това Нешвил се спаси от поражение с попадение на Микаел Гранлунд 9 секунди преди финалната сирена на редовното време. Ню Джърси допусна едва втора загуба като домакин в последните си 18 мача.
  
Джейсън Робертсън записа трети хеттрик в кариерата си при победата на Далас с 5:0 над гостуващия Анахайм. Робертсън е лидер при стрелците за сезона с 22 попадения, като е в серия от 17 поредни мача поне с точка. Вратарят на лидера в Централната дивизия Джейк Йотингер отрази 31 шайби и за четвърти път в кариерата си не допусна гол в един мач ("шътаут").    
 
Мати Бениер реализира 7 секунди след началото на продължението и осигури успеха на Сиатъл с 3:2 над гостуващия Вашингтон. Домакините наваксаха пасив от 0:2 и стигнаха до седмата си поредна победа.

Питсбърг надделя над гостуващия лидер в Западната конференция Лас Вегас с 4:3. Вратарят Тристан Джари парира 34 изстрела, Джейк Генцел завърши с гол и асистенция, а домакините наваксаха пасив от 0:2, а след това и от 2:3, за да нанесат трето поражение в последните четири мача на съперника. 

Джордан Мартинук се отличи с хеттрик, а Каролина постигна трета поредна победа в НХЛ след 6:4 над домакина Сейнт Луис. 

Анже Копитар се разписа два пъти, а Лос Анджелис се справи с гостуващия Аризона с 5:3.
 
Кирил Капризов изпъкна с гол и две асистенции при успеха на Минесота с 5:3 над гостуващия Едмънтън. Руският нападател продължи рекордната си точкова серия вече на десет мача в лигата.

Сам Бенет отбеляза два гола, а Флорида спечели гостуването си на Ванкувър и прекъсна серия от три поредни поражения. Матю Ткачак добави гол и две асистенции.
 
Монреал победи в канадското дерби срещу домакина Калгари с 2:1. Вратарят на гостите Джейк Алън направи силен мач с 45 спасявания, а новобранецът Юрай Слафковски и Коул Кофийлд вкараха за победителите.
Елиас Линдхолм беше точен за домакините.