Александър Георгиев спаси 30 удара при загубата на Ню Йорк Рейнджърс с 1:5 срещу Вегас Голдън Найтс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Руският национал с български корени замени в състава Игор Шестьоркин, който бе поставен в КОВИД-19 протокола преди началото на двубоя.

Марк Стоун и Матияс Янмарк вкараха на Георгиев в рамките на 4:55 във втората третина и Вегас се откъсна рано в резултата, за да развали завръщането в залата на бившия си треньор Джерард Галант. Сега той води Рейнджърс, но преди четири години бе начело на Голдън Найтс при участието на отбора във финалната серия за Купа "Стенли".

Джонатан Марчесо се разписа два пъти и бившият играч на нюйоркчаните Брет Хаудън също вкара за отбора от Лас Вегас, който спечели срещу Рейнджърс за шести път във всичките им осем срещи. Робин Лехнер пък отрази 18 удара на вратата си.

Крис Крайдър бе точен за Рейнджърс с 21-ия си гол за сезона. С това поражение нюйоркчаните останаха равни с Вашингтон на върха в Столичната дивизия, докато Вегас води в Тихоокеанската с четири точки пред Анахайм.

Филип Форсберг вкара гол и записа асистенция, а Юси Сарос записа личен рекорд за сезона с 46 спасявания при победа на Нешвил с 4:2 срещу Лос Анджелис. Мат Дюшен, Мат Лъф и Яков Тренин също вкараха за Предатърс, които са лидери в Централната дивизия с три точки пред Сейнт Луис.

Първенецът в Атлантическата дивизия Тампа Бей се наложи с 4:1 срещу Калгари при завръщането на Никита Кучеров, който пропусна последните 32 мача на отбора заради контузия. Той записа две асистенции, а головете бяха дело на Кори Пери, Брейдън Пойнт, Онджей Палат и Алекс Килърн.

Тампа води с две точки пред отбора на Флорида, който тази нощ отстъпи с 5:6 след дузпи срещу домакина си Далас. Джо Павелски и Джейсън Робъртсън бяха точни за Старс в изпълнението на наказателните удари, а Брейдън Холтби спря 37 удара и една дузпа.

Отборът в най-добра серия в НХЛ Питсбърг пък победи с 6:2 Филаделфия като гост и записа десета поредна победа. Брайън Ръст и Джейк Генцел вкараха по два гола, а Джейк Генцел и Еван Родригес добавиха по още един за Пенс, които са само на три точки от Вашингтон и НЙ Рейнджърс в Столичната дивизия.