С гол на новобранеца Филип Томазино в началото на втората третина, както и с 32 спасени удара от Юусе Сарос Нешвил Предатърс победи с 1:0 Ню Йорк Рейнджърс в мач от първенството на НХЛ. За 26-годишният финландски вратар това е едва втори шътаут за сезона, но тимът му събра 35 точки и изпревари Сейнт Луис на 2-ото място в Централната дивизия. В този поток води Минесота с 39.

Това е пета поредна победа за Нешвил, в това число и три в района на Ню Йорк в рамките на 4 дни. Най-напред победиха 4:3 Айлендърс, а след това се наложиха с 3:2 над Ню Джърси в петък вечерта.

Сарос спаси 6 изстрела в първата третина, 10 във втората и 16 в третата, за да регистрира 16-ия си мач в своята кариера без допуснат гол.

Българският вратар на Рейнджърс Александър Георгиев отново беше титуляр, като отрази 23 изстрела. Неговият отбор обаче инкасира второ поражение в последните си три мача и заема 3-ото място в Столичната дивизия с 39 точки.

Анахайм Дъкс спечели с 3:2 с продължение над Сейнт Луис като гост в другата среща от деня, която има отношение към челните места в Западната конференция. Трой Тери вкара два гола за успеха на Патоците, а второто попадение падна от наказателен удар в продължението. Анахайм има вече 37 точки и оглави Тихоокеанската дивизия, с 1 пред Калгари.

Скот Перунович беше наказан заради грубо подсичане и това означаваше наказателен удар за гостите от Калифорния, превърнат в гол от Тери малко над минута след началото на продължението.

Бъди Робинсън също вкара за Анахайм, а вратарят им Антъни Столарц спаси 23 изстрела. За домакините от Сейнт Луис точни бяха Нейтън Уокър и Оскар Сундквист.

Колорадо Аваланч се справи с лидера в Атлантическата дивизия Флорида Пантърс с 3:2 като Андрей Бураковски осигури победата, вкарвайки и трите гола. Бураковски записа хеттрика си в рамките на 12:05 минути в края на втората и началото на третата третина, за да гарантира четвъртата поредна победа на Колорадо и 4-о място в Централната дивизия с 34 точки. Колорадо играха без капитана си Габриел Ландеског, който няма да е на леда две седмици заради травма в слабините.

Джо Торнтън и Брандън Монтур се разписаха за Флорида през третия период от мача.

Изненадата дойде от Лас Вегас където местният отбор пребори с 6:4 Минесота- лидер в Централната дивизия. Марк Стоун вкара гола за 5:4 при числено превъзходство в третата част на срещата. Първата им нападателка тройка на домакините днес просто беше неудържима, след като записаха общо 10 точки. Стоун освен гола направи и две асистенции, Макс Пасиорети завърши със същия актив, а Чандлър Стивънсън остана с 4 голови подавания. Зак Уайтклоуд на два пъти, Евгений Дадонов и Алекс Приетранджело бяха автори на другите четири попадения. Лас Вегас печели за 9-и път в последните си 12 мача, и вече дръпна на 4-о място в Тихоокеанската дивизия.

За гостите от Минеаполис автори на головете станаха Алекс Голигоски, Мтс Дзукарело, Ник Бюгстад и Маркъс Фолиньо. За тях това е втора поредна загуба, като преди това имаха осем поредни победи.