Роденият в България вратар Александър Георгиев направи 24 спасявания на вратата на Колорадо Аваланш за победата с 6:3 над Вашингтон Кепиталс като гост в мач от поредния кръг на шампионата в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Георгиев, който има руско гражданство, бе преодолян на два пъти в рамките на една минута в средата на първата третина от Бек Маленстин и Конър МакМайкъл. Третият гол в мрежата му пък бе вкаран от легендата на НХЛ Александър Овечкин, който така записа попадение номер 836 в кариерата си и се доближи само на 58 от рекорда на Уейн Грецки от 894 гола.

За тима на Колорадо точни бяха Рос Колтън и Девън Тейвс в първите пет минута на срещата, Артури Лехконен в средата на втората третина и в последната минута на срещата, както и Мико Рантанен в края на втората третина и Майлс Ууд също в последната минута на мача, за да оформи крайния резултат.

В друг мач от тази нощ Едмънтън Ойлърс победи с 8:4 гостуващия Детройт Ред Уингс.

Шест асистенции за победителите направи Конър МакДейвид, който така премина границата от 600 в кариерата си. Канадецът има общо 603 асистенции в 616 мача. По-бързо от него 600 завършващи подавания са правили само Грецки (в 416 мача), Марио Лемьо (в 514 мача) и Боби Ор (в 608 мача). 

След края на втората третина резултатът в мача бе равен - 3:3, но в първите 14 минути на последната част домакините реализира четири последователни пъти, за да се откъснат със 7:3 и да решат срещата.

Райън Нюджънт-Хопкинс вкара два гола за победителите, Еван Бушар добави гол и две асистенции, а Коди Чечи и Леон Драйзайтъл завършиха с по гол и асистенции. За канадския тим останалите голове реализираха Зак Хайман, Ивендър Кейн и Дилън Холоуей. Вратарят Стюарт Скинър пък направи 34 спасявания.

За Детройт точни бяха Патрик Кейн, Алекс ДеБринкат, Дейвид Перон и Джо Велено.

Боби МакКан реализира първия си хеттрик в Националната хокейна лига при победата с 4:1 над гостуващия отбор на Сейнт Луис Блус.

МакКан откри резултата в шестата минута, а 12 по-късно Уилям Ниландер покачи на 2:0.

В началото на втората третина Алексей Торопченко намали за Сейнт Луис, но в последната четвърт МакКан успя да оформи хеттрика си, като последното му попадение бе на празна врата. 

Преди този мач МакКан имаше само два гола през сезона. /БТА