Кари Прайс направи 17 спасявания, за да регистрира първия си шътаут през сезона. Виктор Мете и Ник Сузуки пък отбелязаха първите си голове за сезона, а Монреал отнесе Минесота с 4:0 в среща от първенството на НХЛ. Това е трета победа за канадския тим от началото на сезона и с 8 точки те са 5-и в Атлантическата дивизия.

Жоел Армия и Брендън Галахар също се разписаха за победителите, а Ник Къзънс направи асистенция в дебюта си с екипа на Монреал. Иначе за 32-годишният вратар Прайс това е 45-и мач в кариерата без допуснат гол.

Изигравайки своя мач номер 127 в НХЛ 21-годишният Мете откри резултата 5:23 минути преди края на първата третина. Той намери празно пространство в центъра пред вратата на Алекс Сталок, получи пас назад от Къзънс и вкара през ръкавиците на вратаря. Така той сложи край на най-дългата серия на играч на тима без гол.

2:28 минути преди края на първата част Армия се разписа за 2:0, възползвайки се от числено превъзходство с двама повече за тима си. 37 секунди преди първата финална сирена Сузуки съвсем довърши гостите, които имат едва две точки, а крайното 4:0 беше оформено от Галахър в третата част.

Роденият в Русе вратар Александър Георгиев спаси 33 удара, но неговият Ню Йорк Рейннджърс отстъпи с 2:5 при гостуването на Ню Джърси, а двата отбора са на последните две места в Столичната дивизия с по 4 точки.

Кайл Палмиери и Майлс Ууд вкараха през втория период за победителите, които регистрираха и първи пълен успех за сезона. Блейк Коулмън изравни за 1:1 в 12:58 минута на първия период, а след края на втория "Дяволите" водеха с 3:1.

Йеспер Фаст върна интригата във 2:22 минута на третия период, но Никита Гусев отново даде преднина на домакините от два гола. Само 48 секунди преди края на празна врата Пи Кей Събан оформи крайния резултат.

Картър Хътън спаси 47 удара за своя втори пореден мач без допуснат гол, а Кейси Мителстад вкара два гола за успеха на Бъфало с 3:0 като гост над Лос Анджелис. Конър Шийри също се разписа за Сейбърс, които бързо се възстановиха от първата си загуба през сезона, дошла в миналия мач с Анахайм. Бъфало има вече 13 точки и отново си върна 1-ата позиция в общото класиране на НХЛ.

В канадската провинция Манитоба гостите от Айлендърс триумфираха с 3:1 над местния Уинипег, който слезе на 4-о място в Централната дивизия с 8 точки, на 3 от лидера Колорадо. Нюйоркчани пък са 4-и в Столичната също с 8 точки.

Матю Барзал вкара два пъти за Айлендърс през втората част на мача, а вратарят им Семьон Варламов спаси 32 удара. Джош Бейли оформи крайния резултат при числено превъзходство на празна врата 27 секунди преди края на мача. Барзал вкара за 2:1 17 секунди преди края на втория период, а за 1:1 се разписа в 7:41 минута на същата част, като до тогава бяха отправили общо 6 удара и нито един за периода.

Тампа Бей се справи с Бостън с 4:3 след дузпи като гост, а единствен при наказателните удари беше точен Стив Стамкос. След като първите трима изпълнители и от двата отбора се провалиха, дойде ред на Стамкос да донесе успеха на своите, като преодоля вратаря Туука Раск с отсечен удар от китката. При ответната дузпа вратарят на гостите Андрей Василевски спаси удара на Джейк ДеБръск.

Тампа Бей вече има 9 точки и е на 3-о място в Атлантическата дивизия. Брейдън Пойнт, Матийо Джоузеф и Кевин Шейтънкърк бяха точни в редовното време. /БТА