Роденият в България руски национал Александър Георгиев бе изваден от игра след две третини и пет допуснати гола, но Колорадо Аваланч стигна до обрат и спечели с 6:5 срещу Калгари Флеймс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Георгиев е с баланс 1-2-1 в последните пет мача и е допуснал 17 гола, с което индивидуалната му статистика понесе голям удар. Той е със средно по 3 получени попадения през сезона и 89.7% при спасяванията. Той е с 23 двубоя от началото на новата състезателна година.

Иван Просветов се появи в игра на мястото на Георгиев и отрази всички 11 удара към вратата си, което помогна на Аваланч за пълен обрат. Рос Колтън, Мико Рантанен и Нейтън Маккинън се разписаха през 4:10 минути в третата част и Колорадо записа победа с 6:5.

Рантанен завърши с гол и две асистенции, включително за победното попадение на Маккинън, което е 12-о за него през сезона. Точни за успеха бяха още Бен Майърс и Кейл Макар във втората третина, докато за Флеймс се разписаха Назем Кадри, Андрю Манджипани, Блейк Колман, Конър Зари и Йегор Шарангович.

Бо Хорват вкара 46 секунди след началото на продължението и Ню Йорк Айлъндърс спечели с 4:3 срещу Торонто Мейпъл Лийфс. "Островитяните" стигнаха до добавената част с попадение на Морган Райли само 6.4 секунди преди сирената, когато Джон Таварес направи асистенция и записа точка номер 1000 в кариерата си.

Ерик Робинсън и Кайл Окпосо завършиха с по едно попадение и две голови подавания при победа с 5:2 за Бъфало Сейбърс срещу Аризона Койотис. Расмус Далин записа с гол и асистенция, а Пейтън Кребс и Дже Джей Петерка оформиха крайния резултат.

Миро Хейсканен вкара два гола и асистира за трети при победа на Далас Старс с 6:3 срещу Детройт Ред Уингс. Джейсън Робъртсън, Еса Линдел, Мат Дюшен и Джо Павелски също бяха точни за Далас, а за гостите се разписаха Даниел Спронг, Йонатан Бергрен и Джо Велено.

Детройт игра без четирима от водещите си нападатели заради контузии и наказание на Давид Перон. Той бе санкциониран за шест двубоя преди началото на мача заради удар със стик в главата на Артьом Зуб от Отава Сенатърс.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Бъфало - Аризона - 5:2
НЙ Айлъндърс - Торонто - 4:3 след продължение
Далас - Детройт - 6:3
Колорадо - Калгари - 6:5

Лидери в отделните дивизии:
Източна конференция

Атлантическа дивизия: Бостън 39 точки, Флорида 36, Торонто 33
Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 39, Ню Йорк Айлъндърс 33, Филаделфия 32, Вашингтон 31

Западна конференция
Централна дивизия: Колорадо 36, Далас 35, Уинипег 34
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 43, Ванкувър 37, Лос Анджелис 36.