Александър Овечкин вкара 699-ия гол в кариерата си, но Бен Чирот бе точен 58 секунди след началото на продължението и Монреал победи с 4:3 Вашингтон в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така Капс пропуснаха да се възползват от издънка на Питсбърг и само се изравниха по точки с лидера в Столичната дивизия.

Овечкин опитва да стане едва осмия хокеист в историята със 700 гола, но нямаше точка или попадение в последните пет мача на Вашингтон. Късно снощи обаче руското крило даде преднина на Капс след 7:29 минути игра в първата третина, само за да се стигне до равенство и продължения.

Бен Чирот, който се разписа и в последната третина, вкара с мощен удар за 4:3 в първата минута на допълнителната част и така Хабс спряха серията си от пет поредни поражения в НХЛ. Шей Уебър и Брендън Галахър също бяха точни за Монреал, а за Вашингтон вкараха още Ларс Елер и Том Уилсън.

Фредерик Андерсн записа втори шътауът за сезона и Торонто победи гостуващия Питсбърг с разгромното 4:0. Джейк Мъзин вкара гол и записа две асистенции, а Уилям Нюландер, Каспери Капанен и Зак Хайман добавиха по една шайба за Мейпъл Лийфс, които са трети в Атлантическата дивизия с огромно изоставане срещу Бостън и Тампа Бей. 

Питсбърг пък води в Столичната дивизия с 80 точки, колкото обаче вече има и Вашингтон.

Алек Мартинес вкара гол и записа асистенция в дебюта си за отбора на Лас Вегас, който победи с 5:3 Тампа Бей като домакин. Марк Стоун и Макс Пачорети също записаха по гол и асистенция, а Пол Щастни и Райън Рийвс забиха по една шайба за Голдън Найтс, които спечелиха за четвърти пореден път у дома и оглавиха Тихоокеанската дивизия с точка пред Едмънтън.

Тампа Бей пък стигна до края на серията си от 11 поредни победи в лигата, която бе и изравнен клубен рекорд. Лайтнинг, за които вкараха Кевин Шатенкърк и на два пъти Стивън Стамкос, са на три точки от Бостън в Атлантическата дивизия.

Райън О'Райли вкара в последната третина и Джордан Бинингтън спаси 14 удара при победата на Сейнт Луис с 1:0 срещу Аризона. Така шампионите оглавиха отново еднолично Западната конференция с две точки пред дивизионния съперник Далас.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Кълъмбъс - Филаделфия - 3:4
Ню Джърси - Сан Хосе - 2:1
Торонто - Питсбърг - 4:0
Вашингтон - Монреал - 3:4
Отава - Уинипег - 1:5
Сейнт Луис - Аризона - 1:0
Лас Вегас - Тампа Бей - 5:3
Лос Анджелис - Флорида - 5:4

Източна конференция
Столична дивизия: Питсбърг 80 точки, Вашингтон 80, Филаделфия 75
Атлантическа дивизия: Бостън 88, Тампа Бей 85, Торонто 72

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 78, Далас 76, Колорадо 75
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 72, Едмънтън 71, Ванкувър 70/БТА