Брад Маршан вкара два гола, а също така направи и три асистенции за победата на Бостън с 6:4 над Питсбърг. Брюинс събра 22 точки и оглави еднолично Атлантическата дивизия, докато Питсбърг е на 5-а позиция в Столичната.

Дейвид Пастарнак, Джейк Де Бръск, Тори Круг и Партис Бержерон на празна врата се разписаха още за победителите, а вратарят им Ярослав Халак спаси 40 удара.

Маршан вкара втория гол за Брюинс 1:57 преди края на третата третина, за да изведе своите напред с 5:4. Бостън водеше с три гола, но накрая трябваше да трепери, след като гостите изравниха. Патрис Бержерон в последните секунди оформи крайния резултат.

За Питсбърг точни бяха Доминик Кахун, Ник Бюгстад, Брайън Ръст и Джон Марино, при който гол играчите истински затиснаха голмайстора от радост. Разочарованият вратар Халак пък в яда си разби стика си на малки парчета, но в крайна сметка Бюринс измъкнаха успеха и с малко късмет.

Отава се наложи с убедителното 6:2 над Ню Йорк Рейнджърс, на чиято врата беше роденият в Русе Александър Георгиев. Мачът си беше дерби на дъното в Източната конференция, тъй като Отава е на последното място в Атлантическата дивизия със 7 точки, а Рейнджърс е 7-и в Столичната с 11.

Българският вратар направи 24 спасявания в мача, а новобранецът Каапо Кокко дори откри за тях в 8:47-ата минута. Но след това още до първата почивка Жан-Габриел Паго и Тайлър Енис обърнаха за 2:1. През втората част Паго се разписа още един път, както и Ройн Хейнси и Брадлби Ткъчък за 5:1. 2:26 минути преди края на втората третина Артьоми Панарин намали, но Владислав Наместников, който преди това беше асистирал за един гол, оформи крайното 6:2 5:53 след началото на третата част.

Нешвил Придейтърс размаза Детройт 6:1, като Ник Бофино вкара първото попадение от петте за гостите от Нешвил в третия период. Мат Дюшен вкара два пъти в средата на частта, другите голмайстори са Кайл Търис и Колтън Синсънс. Андреас Атанасиу откри през първата част на мача, а Нешвил има 18 точки и е 2-и в Централната дивизия.

Аризона се наложи с 3:2 над Едмънтън като гост след продължение, но гостите остават на върха в Тихоокеанската дивизия с 21 точки- една повече от 2-ия Ванкувър.

Дерек Стехан вкара във 2:10 минута на продължението. Той получи подаване от Ник Шмалц и от ъгъла на зоната прониза вратаря Мико Коскинен. Михаел Грабнер и Карл Сьодерберг също се разписаха за гостите от Финикс. Едмънтън прекъсна серията си от две поредни победи, въпреки головете на Конър Макдейвид и Гаетан Хаас.