Килиан Албрехт ще бъде единственият български скиор, който ще вземе участие в първия слалом за новия сезон в Световната купа в Леви на 16 ноември. Австриецът с български паспорт вече е във финландския курорт и тренира.

„Доволен съм от тренировките до момента, въпреки че времето тук в Леви е много студено”, заяви от Финландия Албрехт пред БТА.

В момента роденият в Австрия скиро заема 42-о място в ранглиста на ФИС за дисциплината слалом с 8,24 наказателни точки. Водач е носителят на малката световна купа за 2008-а в дисциплината Манфред Мьолг от Италия.

На старта на миналия сезон в Райтералм (Австрия) Албрехт се класира за втория манш, но не успя да го завърши. През сезон 2007/08 той събра 24 точки и зае 47-о място в крайното класиране в дисциплината слалом.

Общо в кариерата си до момента Килиан има 119 старта за СК и два подиума. Стефан Георгиев, който е под номер 96 в последната ранглиста с 12,37 нак. т. Талантливият Георги Георгиев е номер 187 с 18,48 нак.т. И двамата национали няма да тренират в България, а идната седмица ще участват в стартове за Европейската купа.