Швейцарецът Даниел Албрехт спечели първа победа за Световната купа в своята кариерата, след като триумфира в суперкомбинацията в Бийвър Крийк.

Албрехт беше пети след първата част от състезанието - спускането, но бе перфектен в слалома и навакса изоставането си, като спечели с общо време 2:00,26 минути.

Призовата тройка изненадващо допълниха двама алпийци, които до този момент не се бяха качвали на подиума в старт за Световната купа. Втори е бронзовият медалист от световно първенство на слалом Жан-Баптист Гранж от Франция с 2:00,93 минути а третото място е за чеха Ондрей Банк с 2:01,23.

Американецът Боде Милър остана четвърти с 2:01,28 минути, а специалистът в скоростните дисциплини Дидие Кюш от Швейцария, който водеше след спускането, се представи много слабо в по-техничната част от състезанието и завърши извън първите 20.

Победителят в суперкомбинацията на пистата в Бийвър Крийк миналата година - Аксел Лунд Свиндал, не взе участие в състезанието заради свирепото падане на тренировка във вторник. Норвежецът претърпя две операции и ще отсъства от пистата в следващите няколко месеца.