Алберт Попов спечели бронзовия медал от Световното първенство за младежи. Той даде кратко интервю след големия си успех:

"Беше тежко, много трудно състезание с много напрежение. Мисля, че можех и още, но на такива форуми винаги е трудно да покажеш максимума", коментира от Давос бронзовият медалист в гигантския слалом от Световното за младежи по ски алпийски дисциплини Алберт Попов.

"Супер доволен съм, че успях да взема медал, защото толкова пъти бях близо до него и все не успявах. Сега съм щастлив и ще ми е по спокойно на слалома утре. Мисля, че първите трима направихме едно страхотно състезание с интрига до края".

За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година той бе 5-и на гигантски слалом от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. В сряда в Давос ще се проведе и слаломът. В него ще стартира, освен Попов и Камен Златков, и Йоан Тодоров.

"Всички сме изключително радостни от чакания почти 20 години медал от Световно първенство, коментира от Давос Иван Каневчев, директор на алпийците. - Безупречно тактически проведено състезание за Албертл Издържа и психически на напрежението. Утре чакаме още медали!"

Алберт Попов донесе бронз от Световното за младежи