Скиорът ни Алберт Попов бе доволен след 28-ото си място в гигантския слалом на Олимпиадата в Пьонгчанг. Големият талант бе доволен най-вече от втория си манш, в който даде 22-о време и остави зад себе си няколко доста големи имена.

Ново злато за Хиршер, отлично представяне за Алберт Попов

"Вторият манш нацелих нещата, долу не се изкефих толкова за 22-ото място колкото за разлика, на която съм на втория манш. Първият манш бях на 4 секунди, сега съм на секунда и нещо, което е нищо. Повече се хвърлих, нацелих момента, който е специфичен, добро спускане беше", заяви Алберт.

"Това повдига самочувствието на един състезател. От начало ми беше трудно да карам с тези състезатели, все по-често като почвам да ги бия и да давам времена като тях, самочувствието ми се вдига и помага да се състезавам с тях."

А каква е причината за разликата между първия и втория манш? "Това е целият екип, има треньори по цялото трасе. Гледаме пъурвото спускане как съм минал, къде по-добрите ми взимат време и гледам да напасна добрата линия. Самият екип прави това нещо."

Златков коментира и успеха на Марсел Хиршер. "Марсел Хиршер иска да си тръгне от ските с доста големи успехи. Доста беше надъхан, защото нямаше злато в олимпийските игри. С взимането на комбинацията се отпуши, сега бе освободен психически."

"В слалома ще бъда и аз изненадан от резултата, резултатът може да е добър, но не чак толкова. Не успях да я тренирам толкова тази година, но ако се пусна освободено, може и да направя добър резултат", допълни Златков пред БНТ.