Алберт Попов записа 27-мо време в първия манш на валидния за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в австрийския зимен център Флахау.

Попов се спусна с 35-ти стартов номер по пистата „Херман Майер“ и направи едно сравнително консервативно минаване между вратите, след като до сега през сезона не се класира за нито един втори манш, а в последните два слалома дори не завърши първия. Така той остана на 2.09 зад лидера след първото спускане Клеман Ноел (Франция), който за втора поредна седмица печели първия манш, след като той направи това и в Аделбоден Швейцария в неделя.
 
С изоставането си от 2.09, Попов завърши на 0.31 пред Джулиан Раукфус (Германия), който е последният състезател класирал се за втория манш. Германецът също и състезателят направил това с най-заден стартов номер, тъй като той мина 49-ти по трасето.
 
А в челото Ноел има преднина от 0.23 спрямо Себастиан Фьос-Сьолеваг (Норвегия), докато трети с пасив от 0.25 е представителят на домакините Мануел Феллер.
 
Вторият манш на първия от два слалома предвидени във Флахау този уикенд трябва да започне в 13:30 часа българско време.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.